Víkendové surfovanie

Kultúrny štrajk – vo štvrtok sme boli zase na námestí:

Neukazujme plné, ale prázdne knižnice

V reakcii na tradične babrácky návrh ministra financií Kamenického, aby malo slovenskú druhú najvyššiu DPH na knihy v Európe (vyššiu má len Dánsko s úplne inou kúpnou silou), sa zdvihla široká vlna odporu. Okrem iného sa prejavila masovým zverejňovaním fotiek domácich knižníc s ironickým odkazom na údajné súkromné „bohatstvo“. Priznám sa, spontánna reakcia vo mne vyvolala rozporuplné pocity. Neustále som pri instagramových záberoch na pekné regály napchaté zväzkami myslel na tých, ktorí sa svojím kultúrnym a spoločenským statusom takto pochváliť nemôžu.

občianska smrť

Nástrojom pripomínajúcim stredovek je potom verejné označenie niekoho za nepriateľa spoločnosti, ktorý si zaslúži „občiansku smrť“. Slovenskí vládni politici už predhodili stredovekému davu mnoho mien a ten ich lynčuje – zatiaľ len vo virtuálnom priestore. Zuzana Kovačič Hanzelová a ďalšie slovenské novinárky už vedia, ako funguje spolupráca vládnych politikov a ich sympatizantov.

evil overlord list

  1. My Legions of Terror will have helmets with clear plexiglass visors, not face concealing ones.
  2. My ventilation ducts will be too small to crawl through
  3. My noble half-brother whose throne I usurped will be killed, not kept anonymously imprisoned in a forgotten cell of my dungeon.
  4. The artifact which is the source of my power will not be kept on the Mountain of Despair beyond the River of Fire guarded by the Dragons of Eternity. It will be in my safe-deposit box. The same applies to the object which is my one weakness
  5. I will not gloat over my enemies’ predicament before killing them.

vzorce starostlivosti

Šablóny nedocenenej starostlivosti sa tak prekresľujú z jednej ženskej generácie na druhú a vytvárajú len ťažko meniteľné spoločenské vzorce.

keď sa musíme za Slovensko hanbiť (screenshoty z rozhovoru v jednej seneckej skupine, ktorej je Mišo členom; prvý príspevok je od Inda, ktorý žije v Senci):

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.